Το R Channel, η πανθρακική ραδιοτηλεόραση πρωτολειτούργησε το έτος 1991 στην Κομοτηνή. Σε μια εποχή όπου για την έδρα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η τηλεοπτική ενημέρωση περιορίζονταν στα κρατικά κανάλια, χωρίς οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, (Mega, Antenna κλπ) να εκπέμπουν στην περιφέρειά μας, το R Channel, τότε TV Ροδόπη, ήλθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό που αφορούσε την τηλεοπτική πραγματικότητα.

Ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός της Κομοτηνής, έκανε δειλά δειλα τα πρώτα βήματά του τον Σεπτέμβριο του 1991 καλύπτοντας την επικαιρότητα στο Νομό Ροδόπης, μέσα από τα δύο δελτία ειδήσεων που πρόβαλε καθημερινά στις 21:00 και τις 23:00 και τον Σπύρο Παπουτσή στην πρώτη ενημερωτική εκπομπή που βγήκε στον αέρα.

Η πρωτοφανής απήχηση, η ανάγκη να καταστούν οι κάτοικοι της Ροδόπης, κοινωνοί και συμμέτοχοι των γεγονότων, αποτέλεσαν ενθαρρυντικά στοιχεία για συνέχιση των προσπαθειών μας.

Το TV Ροδόπη ξεκινά να μεταδίδεται και στους 3 νομούς της Θράκης, ενώ τηλεοπτικά στούντιο λειτούργησαν στην Ξάνθη και φιλοξενήθηκαν ανταποκρίσεις από την Καβάλα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2006, το R Channel εισέρχεται δυναμικά στο χώρο των μέσων ενημέρωσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με νέα studio, , ποικίλες εκπομπές-ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα- και έμπειρους δημοσιογράφους.